Bel (072) 5117795 >>

Kardinaal de Jong blinkt uit in bewegen en sport!

Gezonde leerlingen presteren beter! Al enkele jaren is basisschool Kardinaal de Jong daarom een Gezonde School met de certificaten welbevinden, voeding en bewegen&sport. Om de kwaliteit van het vignet Gezonde School te behouden is de school op 11 oktober jl. bezocht voor een audit. Mevrouw Termorshuizen van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding heeft de school bezocht om te beoordelen op welke manier er aandacht wordt besteed aan bewegen & sport. 

 

Als 1 van de weinige scholen in Alkmaar krijgen alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 twee keer in de week gymles van een vakdocent op Kardinaal de Jong. Mevrouw Termorshuizen geeft over haar bezoek aan de school het volgende aan:

 

‘De school heeft een duidelijke visie over het belang van een gezonde en actieve leefstijl van de leerlingen. Bewegen en sport is dan ook stevig verankerd. Vanuit die basis leren de leerlingen goed bewegen, waardoor zij ook met meer plezier op het schoolplein en na school zullen gaan bewegen.

De school blinkt uit op het thema bewegen en sport en ik adviseer de school om in te schrijven voor de verkiezing 'Sportiefste Basisschool van Nederland'.

Uiteraard zijn wij als school erg blij met dit resultaat!

Gezondheid loont!

Reageer op dit nieuwsartikel

This thread has been closed from taking new comments.

Reacties (0)

Contact

Kardinaal de Jong
Amalia van Solmsstraat 91
1814 NE Alkmaar
kardinaal.de.jong@saks.nl


Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur.
Tel: (072) 5117795

Aanmelden >>